rebelz.se

Ny termin, nya möjligheter

Idag är det ny termin för Brasiliansk Jiu Jitsu på Kalmar Fightzone. En termin som brukar innebära att lokalen fylls av nya, unga som gamla. Folk som vill motionera, folk som kikat på UFC och blivit inspirerade, folk som har långtgående tävlingsambitioner eller folk som bara vill lära sig en av världens mest tekniska kampsport.

Det brukar vara på gränsen till överfyllt med folk första två veckorna på klubben. Där vi möts av alla möjliga sorters karaktärer som ska göra entré på klubben. Förhoppningsvis fattar de allra flesta ett varmt tycke om grapplingen och väljer att stanna och fullfölja träningen och utvecklas i sin egen takt och komma in i den sköna gemenskap som återfinns på mattan. Man har genom åren fått se allt för många som kommer 2-3 träningar och sen väljer att inte fortsätta. Det är lite tråkigt för desto fler desto roligare, som man brukar säga. Det är alltid lika roligt att möta en ny adept till våra instruktörer på klubben som ”tar sina första steg” på mattan och musklar väldigt mycket inledningsvis och man ser frustrationen växa när den nye märker hur andningen kontrolleras av den man möter och hur man lugnt och metodiskt kontrollerar och sveper. Sen efter några veckor så ser man hur allt förändras, hur andningen börjar kontrolleras, frustrationen släpper och man sätter sin första kontrollerade strypning. Det är en underbar känsla att få följa den utvecklingen, början på något nytt, början på en ny utveckling.

Jag ser fram mot aftonen och alla nya människor som kommer komma in i brassefamiljen på Fightzone. Varmt välkomna! Kl 19.30 kör vi!