rebelz.se

Träningen blir terapin

När saker strular i livet, inte riktigt flowar lika fint som man vill. Inte lika vackert som sina bästa stunder på mattan. Då tenderar träningen bli terapin. Att få rutin, att lägga fokus på något annat någon sekund. Att lösgöra endorfiner, man klamrar sig fast mot det som alltid står fast. Nu börjar säsongen dra igång mer och mer på riktigt..

Idag hängde jag med en kompis som brukade träna BJJ men fick en fotskada och har sen dess satsat mycket på gymmet. Han skulle alltså introducera mig till det här med styrketräning och visst, man har väl sysslat med det ur ett lekemannaperspektiv, utan egentlig koll eller baktanke och struktur i det hela. Och vill man utvecklas måste man ju utveckla alla delar så jag tänkte spendera någon dag i veckan med att bygga upp styrkan i kroppen. Idag fokuserade vi på det tekniska genomförandet på alla övningar snarare än antal repitioner och sets. Vi inledde med benböj där vi kände oss fram för vad jag skulle kunna ta, började mjukt på 40 kilo (tror jag) och gjorde några övningar för att få in böjtekniken, att stå ordentligt med benen och svanka ut röven ordentligt för att komma djupt ner. Sen gick vi upp till 60 kg och jag gjorde även nån icke-godkänd repition på 90 kg. Det märks att det krävs otroligt tekniskt genomförande för att få det bra. Sen körde jag vidare på 50 kg och körde flertalet repitioner under uppsikt för att få till det tekniska genomförandet korrekt.

Därefter följdes det upp av bänkpress, där körde vi 3 st 5:or på 72,5 kilo. Jag bänkade 100 kg i somras och har sen dess inte styrketränat alls i bänkpressen, det märktes men det gick bra och jag lyfte kilona bra. Skulle nog kunna köra tyngre men jag tar det i lugnt takt och låter den som satt sig in i ämnet styra för att allt ska bli korrekt och bra 🙂

Sen blev det pull ups 3xfail sista settet. Men bra blev det. Hade stabil kroppskontroll (tack kampsporten!). Aja, vi får se hur det här går. Det blir nog bra för kampsporten att bygga upp lite mer stabil kroppsstyrka.

Imorgon blir det BJJ, onsdag MMA och torsdag BJJ igen. Sen får vi se vad vi hinner köra i helgen. Kanske kör ett gympass på fredag igen också 🙂