rebelz.se

Sista träningsförberedelserna!!!

Hallå allihopa!!

Ni som lever i BJJ-världen vet att den här veckan går EM i portugal och att det är det som ligger i tankarna hos många. För mig skulle jag säga att det ligger väldigt mycket i mitt fokus just nu. Jag känner att jag verkligen är mentalt förberedd och att jag är grymt sugen. Nu har också de sista träningsförberedelserna blivit gjorda och det kändes både skönt och har lämnat mersmak.

Jag vill alltid fortsätta köra fler pass efter mitt sista pass inför en stor tävling, men på samma gång så vet jag när sista passet borde vara och jag vet när jag kan sluta med en bra känsla i magen. Hade mina två sista pass idag, kändes grymt bra. Det absolut sista körde jag med Tove och det blev mycket egna favorittekniker och lite sparring. Kändes bra att få köra igenom med henne ikväll och nu vill jag bara att tiden ska gå. Förra helgen var det landslagsläger och jag fick mycket grym sparring. Kändes verkligen peppande. Ricard hade lagt upp det väldigt smart och för mig behövdes många av de sakerna vi gjorde där för att få en bra uppladdning. Under lägret fick jag sparras med många tjejer vilket var grymt kul och då många där skulle till EM så blev det en riktigt bra stämning nu inför. Något som var lite extra kul var att Kalle från OMNI4 kom, han höll en workshop om styrketräning vilken var väldigt lärorik och interssant. Under workshopen så delade han med sig mycket av sin erfarenhet och kunskap och han nämnde att man måste tro på sitt träningsupplägg och jag kände verkligen hur jag kunde hålla med. Jag har fått ett grymt träningsprogram, min egen lilla träningsbibel som hjälper mig att veta hur och vad jag ska träna, och framför allt när. Det ger mig en stor trygghet, speciellt nu inför EM, jag har tränat på bra, och jag känner mig starkare och bättre än tidigare. Det är grymt när man känner att man utvecklas. Sånt älskar jag. Något som jag bara måste flika in är att vi var idag 12 tjejer på kvällspasset och det älskar jag också. Det är grymt kul att se tjejer på mattan. I LOVE IT!!!

På tal om något som man kanske inte alltid kopplar ihop med kärlek är vikten. Jag ska för första gången banta och gå i 58.5 och jag kan börja med att säga att jag inte har så mycket att klaga över. Har en morgonvikt på 57 ungefär, vägde 56.5 någon morgon förra veckan och jag försöker ligga kvar mellan 56.5 och 57. Det som är surt är att inte kunna trycka i sig en massa pasta! Jag älskar bröd, och jag älskar pasta, ris och fetaost. Men att skära ned på de sakerna är inte så hemsk som man skulle kunna tro. Jag känner mig fortfarande stark, dock snabbare och lite smidigare. Det känns lite tyngre att träna med killar men annars känner jag inte så mycket skillnad när jag tränar. Jag tror att jag hittat en bra viktklass för mig. Dock ska jag äta sjukt mycket gott i helgen efter att hållt igen lite nu. NAM NAM Brazilian BBQ!!

Summa kardemumma: Kroppen känns bra, förutom en liten grej i armbågen men som jag hoppas är borta på fredag. Mentalt är jag grymt grym grymt taggad, jag vill upp på tävlingsmattan NU!!! Viktnedgången går bra och snart åker jag. Längtar med allt jag har. Ska bli grymt kul att köra. Jag tänker gå in och ge mitt allt. I varje moment tänker jag göra mitt absolut bästa. Tittade lite matcher på mig härmodagen från VM 2010 och ser att jag har utvecklats mycket. Motståndet är tufft, jag vet att varje match blir en kamp och att det förmodligen kommer att bli svårt. Men jag vill verkligen stå högst upp på pallen, och på mitt EM tänker jag göra allt jag kan för att hamna där!!!

Nej nu blev jag lite för taggad, ska slappna av med en mysig film nu! Hoppas ni alla njuter av livet lika mycket som jag. Att ni älskar något lika mycket som jag älskar att tävla! Vi hörs snart!!

Peace out!!!