rebelz.se

Allt du behöver veta inför helgens Svenska Cupen 1 i Eskilstuna

I helgen är det dags att åka till Eskilstuna igen, den här gången med ett nytt tävlingskoncept framför oss. Den första upplagan av Svenska Cupen äger rum i Gökstenshallen nu på söndag och all info du kan tänkas behöva inför tävlingen hittar du här. 

Svenska Cupen är som sagt ett nytt tävlingskoncept som rullar på med tre tävlingar under året och tillsammans med SM i SW kommer ligga till grund för ett SW-landslag 2017. Svenska Submission Wrestling Förbundet (SSWF) ligger bakom tävlingen som framöver kommer vara en av Sveriges främsta vad gäller just SW.

Nu till vad som händer i helgen. Svenska Cupen 1 hålls i Gökstenshallen i Torshälla (Eskilstuna) på söndag den 21:a februari. Invägningen är öppen från 09.00 till 10.00 och matchstart beräknas vid 10.30. Registrering sker via Smoothcomp.com senast den 19:e februari, på fredag med andra ord. Sista dagen att byta viktklass är lördag den 20:e och sker också via Smoothcomp, lördag är även sista dagen att avanmäla sig och få tillbaka tävlingsavgiften (250 kr). Återbetalning av tävlingsavgift kommer inte vara aktuellt om man inte klarar vikten.

Svenska Cupen 1 använder sig av ADCC-pro regler vilket innebär att i stort sett allt är tillåtet. Mer om reglerna hittas här. Svenska Cupen är som SM i SW en utslagsturnering och använder sig inte av erfarenhetsklasser, alla möter alla. Så länge man är 18 år eller äldre får vem som helst ställa upp, för 16-17-åringar kan dispens sökas via SSWF.

Viktklasserna är som följande:

Herrar: -65,9 kg, -76,9 kg, -87,9 kg, -98,9 kg & +99 kg.
Damer: -60 kg & + 60 kg.

Godkänd klädsel för tävlande är rashguard, shorts och/eller tights, spats eller liknande. Inga fickor eller dragkedjor. Entréavgift för åskådare är 50 kronor och betalas på plats.

Så packa väskan, ta med kompisarna och åk till Eskilstuna nu i helgen, för er som tävlade i SM vet ni hur smidigt och bra organiserade dessa tävlingar är. Vi syns på söndag!