rebelz.se

Helgens tävling: Första deltävlingen i Svenska Submission Wrestling Ligan (SSWL)

I helgen drar Svenska Submission Wrestling Ligan igång i Norrköping och det är flera riktigt tunga namn som tävlar om poäng för att få delta i en spektakulär final i slutet av året. 

Tanken med SSWL verkar utifrån sett vara att skapa en prestigefull turnering med en riktigt spektakulär final som slutkläm – lilla Sverige är påväg åt samma håll som USA med andra ord, där grappling mer och mer börjar ses som en underhållningssport.

Hur finalerna ser ut återstår att se men tills dess kan vi glädja oss åt att allt från före detta SM-mästare till meriterade brunbälten kommer att tävla i den första deltävlingen av Svenska Submission Wrestling Ligan i helgen. SBG Norrköping på Butängsgatan 44 blir platsen för SSWL 1 och det kostar endast 200 kronor att delta. Anmälan görs på Smoothcomp.com och betalning sker på plats.

Nybörjare, fortsättare och avancerade utövare är välkomna vilket innebär att klasserna skiljer sig i form av regler (ADCC) och matchtid (4, 5 och 6 minuter). Om en match skulle sluta oavgjord går man till EBI-förlängning där båda parterna får 2 minuter i en fördelaktig position, på ryggen eller i ”spider web,” tills en vinnare kan koras genom antingen submission eller snabbast försvarstid. Samtliga i viktklassen kommer möta varandra och samlar vid vinst poäng vilket i slutet av året kommer ställa de två främsta i varje viktklass mot varandra i en storslagen final.

Sista anmälningsdag är på fredagen den 24:e, dagen innan själva tävlingen. Gott om tid att anmäla sig med andra ord – vi syns i Norrköping!

Foto: Von G Photography