rebelz.se

Helgens tävling: Nordic Open Grappling i Nacka Dojo

Helgens tävling: Nordic Open Grappling i Nacka Dojo

Den första upplagan av Nordic Open Grappling äger rum i Nacka Dojos lokaler nu på lördag – få reda på allt du behöver inför tävlingen på Grapplingbloggen!

 Nordic Open Grappling är den andra svenska EBI-inspirerade tävlingen, efter SSWL, och äger rum i Nacka Dojo på Skuru skolväg 2 i Nacka nu på lördag. Invägningen är öppen mellan kl 10-11 och matchstart beräknas till 11.30. Eftersom maxantalet tävlande har nåtts går det inte längre att anmäla sig till tävlingen. Mer info hittas på Smoothcomp.com.

Då det är relativt många anmälda i nästan alla viktklasser blir det här en tuff lördag – Round Robin-formatet innebär att alla möter alla (man går som mest 7 matcher, om det är många deltagare delar man upp viktklasser i pooler) och EBI-förlängningarna, där båda får en chans att börja antingen på ryggen eller i en armbar, gör inte precis det hela enklare. Övertidsronden fortsätter tills någon blir utdragen eller tar sig ur positionen, därefter avgör man en vinnare utifrån antingen submission eller snabbast escape-tid. Till skillnad från SSWL tillämpas endast en övertidsrond.

Det är inga pjåkiga namn som hittas i de avancerade klasserna heller. För att inte nämna alla duktiga nybörjare och fortsättare. Allt från svartbälten till Sverigemästare kommer vara på plats i Nacka Dojo på lördag och med Submission Only-formatet garanteras nästintill avslut. Precis som vi vill ha det!

Vi ses i Nacka på lördag!

Foto: Von G Photography