rebelz.se

Första deltävlingen i SSWL: Stökigt, fullproppat och grymt roligt!

Första deltävlingen i SSWL: Stökigt, fullproppat och grymt roligt!

I helgen ägde den första svenska tävlingen någonsin med EBI-övertider rum i Yong-Gi Taekwondos lokaler i Norrköping och det var verkligen en dag att minnas. 

Svenska Submission Wrestling Ligan invigdes med sin första deltävling i lördags, då de tre mattorna som låg utlagda i den relativt trånga lokalen var plats för en hel del galna matcher. Och då menar jag verkligen galna.

Först och främst – nybörjar- och fortsättarklasserna imponerade stort med sitt djup och väldigt duktiga grapplers, unga såväl som gamla. Folk hade kommit långväga från Göteborg, Stockholm, Örebro och en rad andra städer för att delta i SSWL 1 och det bjöds verkligen på underhållande matcher.

I de avancerade klasserna imponerade Karl Pegers bland annat stort, vilket ni kan läsa mer om i Veckans profil. Allt från Sverigemästare till svartbälten hittades på mattorna i Norrköping där vi alla spenderade långa timmar innan det äntligen var dags att tävla. Med ”Round Robin”-systemet som innebär att alla möter alla i samtliga viktklasser blev det en väldans många matcher, för att inte nämna EBI-övertiderna som i vissa fall höll på i över tio minuter.

Jag tävlade själv i lördags och måste säga att detta var en av de tuffaste tävlingarna jag varit med om. Förutom motståndet tog förlängningarna verkligen musten ur en. Sex minuter i sig kan kännas jobbigt, att därefter turas om att börja på ryggen eller i ”spider web” i vad som kändes som all evighet var allt annat än roligt. Positionssparring från helvetet skulle man kunna beskriva det som.

Med det sagt var det grymt roligt att få vara med om denna banbrytande tävling inom svensk grappling. Övertiderna må ha varit jobbiga men samtidigt uppfyllde de sitt syfte, att få fram en vinnare genom submission. Med några små justeringar kan SSWL nog bli något riktigt bra och att räkna med på den svenska SW-scenen framöver.

Nästa deltävling är i Malmö den 25:e mars – ses vi där?

Foto: Von G Photography