rebelz.se

Förluster, revanscher och jul

Just nu går jag igenom den tuffaste tiden sedan jag på allvar bestämde mig för att satsa på tävlingssidan av BJJ. Utöver att jag går fyra av årets största tävlingar inom loppet av fem veckor (just nu är jag inne på vecka fyra) varav en utomlands och två i andra städer åkte jag på ganska tuffa förluster i de första två. Nordic Open slutade i ett silver och i NOGI-VM i helgen åkte jag ut i första matchen.

Jag åkte till Long Beach med något blandade förväntningar – dels var jag väl medveten om att det skulle krävas ett mindre mirakel för att jag skulle vinna. Samtidigt går jag alltid in i tävlingar med tron på att jag kan och inställningen att jag ska vinna. Det har jag lärt mig att man måste, annars presterar man inte på toppen av sin kapacitet. Åtminstone inte jag. Att däremot förlora första matchen var den värsta tänkbara utkomsten. Jag har större förväntningar än så på mig själv. Visst var det en relativt jämn match och prestationen i sig är jag inte särskilt missnöjd med, men ändå.

Men men, det är bara att gå vidare. Ikväll åker vi till Stenungssund och imorgon är det dags för Swedish Open. Jag känner mig alltmer sliten och trött, inte bara fysiskt utan psykiskt. Den där resvägen fram och tillbaka från USA var jobbigare än vad jag trott. All stress, förväntningar, besvikelser och nerver börjar verkligen kännas av. Samtidigt har jag vetat att den här tiden skulle komma ett bra tag nu och detta är precis vad jag förberett mig för. Det är inget som kan hålla mig nere.

Hur det går i Swedish Open i helgen och SGL:s riksfinal nästa lördag återstår att se. En sak som är säker är att den här julen inte kunde komma vid ett bättre tillfälle. Den här tiden på året har för mig alltid betytt vila, god mat och gott om tid med familj och vänner. Inget mer bantande, inga resor och en välbehövlig paus i allt tävlande. Men innan dess måste jag förtjäna min vila och det är precis vad jag planerar att göra kommande två helger.