rebelz.se

De största skrällarna från Abu Dhabi World Pro 2016

Det bjöds på en hel del skrällar i Abu Dhabi förra veckan då stjärna efter stjärna inte bara föll i finaler utan även betydligt tidigare än så. Grapplingbloggen har samlat de största och galnaste skrällarna från förra veckans Abu Dhabi World Pro!

Dern

En av de sakerna som alltid lockat människor till idrott är chansen för skrällar – vem vill inte se den oslagbare mästaren falla mot en uträknad underdog, vår tids version av David mot Goliath? Under förra veckans Abu Dhabi World Pro bjöds på just det, gott om skrällar, och vi har samlat de största, mest uppseendeväckande här:

Erberth Santos dominerar Felipe Pena

Semifinalen i svartbältenas öppna viktklass under årets Europeans kallas redan för en av de bästa matcherna någonsin. Efter att Erberth Santos varit ytterst nära att besegra Felipe Pena med ett armlås som i slutändan tvingade honom dra sig ur finalen, kom Pena tillbaka och slog ut Santos med ett stryp. Ett galet möte som upprepades i Abu Dhabi förra veckan.

Den här gången möttes de två i -94 klassens final och vilken final det blev. Innan 30 sekunder gått satt Santos redan i mount och följde upp med att ta Penas rygg. En submission uteblev men Erberth Santos utskåpning av Felipe Pena var förmodligen tävlingens bästa match.

Alexander Trans sätter återigen Danmark på kartan

Alexander Trans är ett namn att lägga på minnet, om ni nu inte redan gjort det. Dansken har stått för ett par fina prestationer i både VM och EM vilket han följde upp i Abu Dhabi förra veckan. Trans slog nämligen ut Roberto ”Cyborg” Abreu i den öppna viktklassens andra rond och Keenan Cornelius i kvartsfinalen. Det räckte inte hela vägen till guld men ändå, att slå ut två av sportens absolut största namn är inte fy skam.

Andre Galvao faller

Vilken turnering Erberth Santos hade. Innan triumfen mot Pena lyckades han nämligen med en bedrift som är ytterst få förunnad. Att besegra Andre Galvao är något man kan skryta med vare sig det rör sig om en final, första matchen eller som i detta fall i öppna viktklassens tredje rond.

Marcio Junior gör det omöjliga

Det är inte ofta man ser Paulo Miyao i förlustkolumnen. Som vanligt rensade 24-åringen upp på vägen mot finalen i -69 klassen där han stötte på Marcio Junior, en repris från årets fjäderviktsfinal i Europeans. Då vann Paulo.

Den här gången lyckades Marcio Junior knipa vinsten med två fördelar vilket Miyao självfallet inte är glad över. För oss fans är det däremot alltid intressant med jämna rivaliteter, vilket detta redan är och förhoppningsvis fortsätter vara i många år framöver.

Hejdå Leandro Lo 

Sist ut fick Leandro Lo lämna den öppna viktklassen ”redan” i tredje ronden då Victor Honorio visade sig bli för mycket för den annars så dominanta Lo. Utöver flerfaldiga triumfer i sin egen viktklass har han gjort sig känd för sin förmåga att nästan göra bättre ifrån sig mot större motståndare, vilket gör förlusten mot Honorio till en av tävlingens största skrällar.