rebelz.se

Sommar och sol men ingen grappling?

Grappling blir det självklart gott om men de närmsta månaderna får vi hålla oss i träningslokalerna istället för på tävlingar. Nu tar vi nämligen paus över sommaren och ser fram emot slutet av augusti då höstens tävlingar drar igång. 

Med förra veckans Worlds och helgens Tapouten i Bålsta i ryggen tar BJJ-Sverige en sedvanlig paus från tävling över sommaren, åtminstone från de stora tävlingarna. Ett par mindre möjligheter kommer nog dyka upp här och där men i stort blir det att hålla sig på träningsmattan de närmsta månaderna vilket känns något bitterljuvt.

Det är alltid roligt att tävla och oerhört lärorikt men samtidigt kan det bli slitsamt att resa land, rike och världen runt vecka efter vecka för att utsätta sig för allt vad grapplingtävlingar innebär. Utöver det fysiska kan det även vara skönt att ta en mental paus från all nervositet, stress, press, lycka och sorg.

13151692_574381766062873_8131072288477525973_n

Så det är bara att slipa på verktygen tills höstens tävlingar drar igång, med start i Södertälje och Scandinavian NOGI Championships den 27:e och 28:e augusti. Helgen därefter, den tredje, bär det av till Eskilstuna igen för den andra svenska ADCC Tournament. Sen rullar det på som vanligt med NOGI Finnish Open i Helsingfors den tionde september, ADCC EM i Tyskland den första oktober, kval till ADCC VM i Finland nästa sommar, och Nordic Open som brukar äga rum i slutet av oktober i Nacka.

Tävling är en sak men klubben och träningsmattan var platsen som många av oss först förälskade sig i Jiu Jitsu på och som tur är finns ens hem alltid kvar. Så njut av sommaren så syns vi om ett par månader igen. Osss!

För sista gången på ett tag tackar jag Christofer Glatz/Von G Photography för bilderna