rebelz.se

Grapplingbloggens Guide till Rome Open & No-Gi-EM: Svenskarna (och några norrmän) att hålla koll på

Grapplingbloggens Guide till Rome Open & No-Gi-EM: Svenskarna (och några norrmän) att hålla koll på

Över helgen äger IBJJF:s Rome Open och European No-Gi Championship rum i Italiens huvudstad och som vanligt representeras Sverige av ett par tunga namn på plats i Rom. Grapplingbloggen guidar er till svenskarna, och några norrmän, att hålla koll på!

Den årliga resan till vackra Rom är några dagar bort och jag har gjort mitt bästa för att samla de hetaste namnen att hålla koll på under helgens Rome Open och No-Gi-EM. Guldhopp hittas i allt från Juvenile-klasserna till Master 1 och gott om tunga namn ställer upp i Adult-klasserna. Utöver svenskar var jag självklart tvungen att ta med ett par norrmän också. Ingen anledning att fördröja – Grapplingbloggens Guide till Rom är här!

Blå:

I Feather hittas Karl Pegers, Hakim Mazari och Magnus Ruud, tre killar som har för vana att stå högst upp på podiet, eller åtminstone någonstans där i närheten. Karl är en av våra största svenska talanger och har bland annat tagit silver i SW-SM innan han ens fyllde 18 (mer om Karl och hans bedrifter hittar ni här). Hakim och Magnus hör båda två till Europas främsta blåbälten och deras många vinster och förstaplatser är för flertaliga för att lista här. Alla tre representerar Frontline Academy, Karl Örebro-filialen och de andra huvudklubben i Norge. 

Ett annat guldhopp från Frontline Örebro är Robin Bohlin som ställer upp i Light-klassen som Juvenile. Robin har gjort bra ifrån sig på tävlingar nationellt såväl som internationellt under åren och lyckades bland annat vinna SM-guld som ungdom förra året. Han tar med sig storasyster Nicole Bohlin som ställer upp i Feather. 

Felix Hagby imponerade stort med silver i Europeans i början av året och Valhalla Jiu Jitsu:s stjärnskott är som vanligt en av de starkaste kandidaterna till guld i Medium-Heavy. Felix har även för vana att prestera i de öppna viktklasserna och fältet ligger vidöppet för att göteborgaren lämnar Rom med fyra guldmedaljer i bagaget.

Johanna Backlund från Frontline har även hon goda chanser att röra om rejält i Light-klassen.

Lila:

Emad Omran och vapendragaren Cemil Karahan (båda två från Prana Jiu Jitsuhör som vanligt till favoriterna i Light respektive Medium-Heavy, i synnerhet efter den oförglömliga scenen i Lissabon i början av året när klubbkamraterna gick EM-finaler samtidigt. En scen som för övrigt hittas på @grapplingbloggen på Instagram!
Medan Emad ställer upp i både Rome Open och NoGi-EM hittar åtminstone jag bara Cemil i anmälningslistan på den förstnämnda. Kanske vill han vara fräsch inför kommande helgs Submit 3?

På tal om Submit – Erdem Erdal från Hilti BJJ gör tvärtom och ställer endast upp i No-Gi:n (Heavy), inför supermatchen mot Cemil. Det återstår att se vilket det bästa draget är, Cemils eller Erdems.

Henry Shi från SPR – Athlete Factory imponerade med ett par vinster på EM i Lissabon i år och hoppas upprepa bedriften ett par gånger om i Middle-klassen nu i helgen. Den gången var det Tarik Hopstock som satte stopp för framfarten och även i Rom hittas norrmannen, tillsammans med träningskamraten Alexander Rio som ställer upp i Featheri samma viktklass som Shi. Både Tarik och Alexander representerar som vanligt Frontline Academy. 

Brun:

Efter att ha skummat igenom brunbältesanmälningarna var Tony Jonsson från Valhalla Jiu Jitsu det enda svenska namn jag hittade. Medium-Heavy-klassen får se upp med Tony som bland annat lyckades vinna guld i Paris Open förra året.

Svart:

På svartbältessidan hittas desto fler namn, två fler för att vara exakt… Joachim Sveinson representerar Frontline i Medium-Heavy och har goda möjligheter att göra bra ifrån sig. Linda Lindström och Maxine Thylin, de två före detta träningskamraterna från Nacka Dojo (Maxine huserar numera i USA på Gracie Humaita) som syns på bilden ovan, hittas i Light Feather respektive Feather och bör båda två ses som starka kandidater att hittas på podiet i slutet på både lördag och söndag.

En annan som kommer vara på plats och tävla i Rom är Cobrinhas kanadensiska svartbälte Jason Gagnon. Kanadensare och inte svensk, tänker ni säkert nu. Jason är mitt uppe i en månadsvisit på Hilti BJJ i Stockholm och passar på att följa med för att både coacha och tävla i Rom, där han kommer ställa upp i Master 1.

Det får räcka för den här guiden, förhoppningsvis har jag inte glömt alltför många. Vi ses i Rom!

Foto: Von G Photography