rebelz.se

Helgens tävling: Submit 3 i Rinkeby

Helgens tävling: Submit 3 i Rinkeby

Submit 3 bjuder på sju viktklasser med Sveriges bästa grapplers samt en av de största turneringarna i svensk grapplinghistoria. Få reda på allt du behöver veta inför helgens tävling här!

Submit 3 äger rum i Ungdomens Hus i Rinkeby nu på lördag och är till viss del en helt vanlig svensk SW-tävling. Förutom att den är allt annat än vanlig.

Men innan vi kommer till det krävs att lite info och detaljer gås igenom. Anmälan görs på Smoothcomp.com och är öppen fram tills torsdagen den sjätte april. Det är endast avancerade viktklasser som gäller och med det relativt låga antalet på 40 deltagare är målet att Sveriges elit ska göra upp i Rinkeby den åttonde april.

Submit kämpar mot gatuvåldet och att delta i tävlingen är lika med att ta ställning mot gatuvåldet i Stockholm och Sverige. Såhär beskriver anordnarna själv tanken bakom Submit-konceptet:

Tanken med tävlingen är att manifestera mot gatuvåldet och samtidigt försöka locka fler unga utövare till etablerade kampsportsklubbar för en meningsfull fritid i stimulerande och trygg miljö. Detta genom att bjuda på underhållande och spännande fighter som väcker intresse för kampsport – inga konstigheter.

Vi på Rinkeby Jiu-Jitsu vill dra vårt strå till stacken i kampen mot gatuvåldet genom att erbjuda gratis kampsportsträning till ungdomar mellan 15-18 år. Vi finns på Reactor Ungdomens Hus i Husby.

Prispengar kommer delas ut till vinnarna av snabbaste lås samt bästa fighter för både damer och herrar. Dessa lyckliga tre vinner 5000 kronor vardera.

ADCC-regler gäller, vilket kortfattat innebär tre minuter utan poäng och tre minuter med, samt att i stort sätt alla lås är tillåtna. Mer om reglerna hittas här.

Superturneringen

Intervjuer med alla fyra deltagare kommer släppas på Grapplingbloggen kommande dagar, där de pratar om motståndet, hur de ser sig själva vinna och planer för prispengarna på 10,000 kronor.

Submits Superturnering består av två semifinaler, mellan Cemil Karahan från Prana Jiu Jitsu och Erdem Erdal från Hilti BJJ samt mellan Tarik Hopstock från Frontline Academy i Norge och David Bielkheden, MMA-proffset från Allstars i Stockholm. Det är ADCCsom gäller och vinnaren av finalen tar alltså hem 10,000 kronor. 

Cemil är känd som en av Europas främsta BJJ-utövare, senast med en imponerande vinst i EM i början av året. På NOGI-sidan vann Cemil tillsammans med vapendragaren Emad Omran guld i franska Supreme League NOGI, en bedrift ni kan läsa mer om här

Erdem Erdal är å sin sida känd för sin explosiva SW-stil, något som bland annat resulterat i ett SM-guld 2015 och en rad andra guldmedaljer från SW-tävlingar landet över, inte minst på Submit 2. Rivaliteten med Cemil var vad som ledde till att denna Superturnering sattes ihop. Läs mer om rivaliteten här och här.

Tarik lämnade även han Lissabon och IBJJF:s Europeans med en guldmedalj i slutet av januari och har utan GI bland annat lyckats sno åt sig en bronsmedalj på ADCC-kvalen förra året. Norrmannen har utöver det vunnit en rad NOGI-tävlingar Europa över och tog även brons i sin vikt samt silver i öppna viktklassen på NOGI-VM i slutet av förra året.

David är inte bara en av Sveriges främsta MMA-fighters någonsin utan har även haft svartbälte i Brasiliansk Jiu Jitsu i över tio år! Faktumet att han därtill tränat i nästan 20 år gör honom till turneringens tveklöst mest erfarna deltagare.

Håll koll på Grapplingbloggen för intervjuer med Cemil, Erdem, Tarik och David de kommande dagarna och missa för guds skull nu inte Submit 3 i Rinkeby Ungdomens hus på lördag, en av de största tävlingarna i svensk grapplinghistoria!